Wat is TCO

TCO


Wij ontwikkelen producten vanuit de gedachte om onze opdrachtgevers en gebruikers de laagst mogelijke Total Cost of Ownership te bieden; dat wil zeggen de laagste totale kosten gedurende de levensduur van de unit.

Weloverwogen keuze

Te vaak wordt nog bij de aanschaf van een warmteterugwin-unit enkel en alleen gekeken naar de aanschafwaarde. Een focus op de laagste aanschafwaarde kan er toe leiden dat u in een latere fase geconfronteerd wordt met hogere exploitatiekosten dan u lief is. Door op voorhand alle kosten mee te wegen die gepaard gaan met een investering, kunt u weloverwogen een goede keuze maken.

De TCO berekend u door alle kosten bij elkaar op te tellen die gedurende de gehele levensduur van de unit aan de orde zijn. We onderscheiden daarbij de volgende kostensoorten;
Initiële investeringskosten: alle kosten die gemaakt moeten worden om de unit aan te schaffen, te installeren en voor het eerst in gebruik te nemen.

Gebruikskosten

Gebruikskosten zijn die kosten die gepaard gaan met het in gebruik hebben van de wtw-unit. In hoofdzaak betreffen dit energiekosten; van de ventilatoren, van de koelbatterij of de circulatiepomp voor warm water.

Onderhoudskosten

Alle instandhoudingskosten om de unit probleemloos te laten functioneren. Door op reguliere basis onderhoud te plegen kan de unit in zijn optimale werkpunt blijven functioneren. Filters dienen tijdig vervangen te worden, warmtewisselaars, ventilatoren en andere componenten dienen zo schoon mogelijk te blijven om een optimale warmteoverdracht te waarborgen. Ook de instellingen van de regelapparatuur vereisen een periodieke controle. Alleen met correcte instellingen voorkomt u dat de unit onnodig draait, te veel of te weinig lucht inblaast of ingesteld staat op een onjuiste temperatuur.

Verwijderingkosten

De kosten van verwijdering en recycling van de unit aan het eind van de levensduur.

Graag helpen wij u om voor uw specifieke situatie tot een optimale keuze te komen en een TCO berekening op te stellen. Neemt u vrijblijvend contact op met onze verkoopafdeling.

bel ons

038 33 70 833

 
 

bel mij

...

Nieuwsbrief

ontvang onze nieuwsbrief