Korf Vis B.V.

Opdrachtgever

Hanze Luchttechniek B.V.

Uitdaging

Een nieuw visverwerkingsbedrijf met verschillende typen ruimtes (koel-, kantoor- en kantineruimtes) voorzien van een gezond binnenklimaat.

Oplossing

Leveren van 7 Ned Air EveryLine warmteterugwin units die afzonderlijk handmatig te bedienen zijn met de touchscreen bediendisplays en 3 MXF dakventilatoren.

Uitdagingen

De uitdagingen om een visverwerkingsbedrijf van een gezond en comfortabel binnenklimaat te voorzien, zijn groot. Vrijwel elke ruimte vraagt om een specifieke temperatuur. De ruimtes waarin vis wordt verwerkt, moeten gekoeld worden om bederf tegen te gaan. De kantoorgedeeltes en de kantine vragen een meer comfortabele werkomgeving. Tegelijk zijn er ook ruimtes waar alleen afzuigen van lucht voldoende is, en waar warmteterugwinning niet nodig is.

Bekend terrein

Al eerder had Ned Air specifieke kennis en ervaring opgedaan bij Van Slooten Zeevisgroothandel. Ook hier was Hanze Luchttechniek betrokken als installatiebedrijf. Deze kennis kwam uitstekend van pas bij Korf Vis.

Ned Air leverde 7 EveryLine warmteterugwin units: 2 x  EveryLine 3000, 2x  EveryLine 10000, en 1 x EveryLine 4000, 5000 en 12000. De warmteterugwin units kunnen handmatig worden bediend door middel van de meegeleverde touchscreen bediendisplays. Daarnaast leverden wij 3 Ned Air MXF dakventilatoren. De opening van het Korf Visgebouw vond plaats in 2019.