Bisonspoor offices spaces

Opdrachtgever

Installatietechniek Raynor

Uitdaging

Verblijfsruimtes voorzien van comfortabel en gezond binnenklimaat met in het bijzonder aandacht voor het luchtkussen dak in de lobby. Deze ruimte kan met name in de zomer warm zijn.

Oplossing

Levering en plaatsing van een Rotorline 28S en een Rotorline 17S, beiden in een buitenopstelling voorzien van warmtewiel met vochtterugwinning. Deze kasten hebben we voorzien van een webbased regelaar en een Cascaderegelaar ten behoeve van het aansturen van de warmtepompen.

Uniek dak op lobby

De lobby van het Bisonspoor is voorzien van een unieke ETFE luchtkussendak. Als de zon op dit dak staat, warmt de binnenruimte snel en hoog op. Uitdaging in deze ruimte is om zowel in de warme zomermaanden een aangenaam binnenklimaat te creëren als in de wintermaanden de ruimte van warme frisse lucht te voorzien.

Ned Air leverde 2 RotorLine luchtbehandelingskasten die we voorzien hebben van een warmtewiel. Afhankelijk van de temperatuur wordt frisse buitenlucht na het warmtewiel, nagekoeld of opgewarmd.

Gelijkmatige luchtverdeling

De luchtkanalen zijn toegepast direct naast de luchtkussen in het dak waardoor een optimaal gebruik van de ruimte is gerealiseerd. Deze luchtkanalen verspreiden de gezonde lucht gelijkmatig over de lobby, waardoor in de gehele ruimte een comfortabele binnenklimaat wordt verkregen.