Curio Economie en Ondernemen

Opdrachtgever

Climatic B.V.

Uitdaging

Curio Economie en Ondernemen te Breda voorzien van een uitbreiding van de huidige ventilatie installaties. De nieuwe systemen voldoen aan het Programma van Eisen -Frisse Scholen klasse B in meerdere klaslokalen.

Oplossing

Toepassing van de EduComfort 1000 decentrale schoolventilatie unit met monitoring op afstand.

Curio Economie en Ondernemen wenste een uitbreiding van de huidige ventilatiesystemen. Eis daarbij was dat de units voldeden aan het Programma van Eisen- Frisse Scholen klasse B. De school is gevestigd in een monumentaal gebouw, waarvoor restricties gelden voor het aangezicht.

Monumenten

Nederland telt veel oude monumentale schoolgebouwen. De uitdaging is hierbij om bij het toepassen van goede ventilatie het aanzicht van het gebouw niet te veranderen. Oudere schoolgebouwen bevatten over het algemeen geen mechanische ventilatie en dus zijn docenten vaak genoodzaakt om een raam open te zetten om het lokaal te luchten. Zeker in een winterperiode en in een tijd met hoge energielasten en een uitdagende duurzaamheidsopgave heeft dit niet de voorkeur.

Structurele oplossing

Ook Curio kampte met eenzelfde uitdaging. Zij besloten te gaan voor een structurele ventilatie oplossing. Een groot deel van haar gebouw heeft een monumentale status en dus worden er restricties gesteld aan een eventuele verbouw. Installateur Climatic B.V. kreeg vanuit afdeling huisvesting van Curio de opdracht om een structurele oplossing te bieden voor een goede ventilatie installatie. De keuze hierbij viel hierbij op de Ned Air EduComfort 1000, een decentrale ventilatie unit. Curio was al bekend met de goede werking van de EduComfort 1000. In 2021 heeft zij namelijk ook een 7-tal EduComfort units toegepast op haar locatie Johan Cruyff College in Roosendaal.

Monitoren op afstand

In de zomervakantie van 2022 hebben wij voor de locatie in Breda een 15-tal EduComfort 1000 geleverd. Deze units kunnen op afstand gemonitord worden middels EduConnect. De ventilatie units zijn door Climatic in diverse lokalen en lerarenruimtes geïnstalleerd. Hierbij is gekozen voor volledige inbouw en half-inbouw in het bestaande systeemplafond.