Hoofdkantoor Diesel

Opdrachtgever

Bennink Technische Installatiebedrijven B.V.

Uitdaging

Hoge eisen op het gebied van geluidsproductie én energieverbruik

Oplossing

Energiezuinige NKD Maatwerk en RotorLine luchtbehandelingskasten die geluidsarm zijn, door middel van geluidsdempers direct in de kast te plaatsen in plaats van alleen in het kanaal

Voor het hoofdkantoor van Diesel heeft Ned Air meerdere energiezuinige luchtbehandelingskasten geleverd die voorzien zijn van extra geluidsdempers ten einde een minimale geluidsproductie te verkrijgen.

Voor de directie van Diesel was naast deze minimale geluidsproductie belangrijk dat er een laag energieverbruik was. Het geluidsarme aspect heeft Ned Air opgelost door geluidsdempers direct in de kast te plaatsen in plaats van alleen in het kanaal zelf. Het standaard omhulsel van de Ned Air kasten scoort akoestisch al heel goed, niettemin zijn er toch extra voorzorgsmaatregelen genomen door onder meer het gebruik van geluidsdempers. Ook in het kanalenstelsel zijn de nodige aanpassingen gedaan. Door toepassing van de EC Plug Fans wordt het energieverbruik bij deellast drastisch verminderd.

De NKD Maatwerk kast staat binnen opgesteld en heeft een totale capaciteit van 20.000 m³/h. De kast is voorzien van een kruisstroomwisselaar, geluidsdempers en EC Plug Fans. De installaties zijn Plug & Play aangeleverd.